nieuws

Nog geen woningen op Valkenburg

bouwbreed

den haag – Marinevliegkamp Valkenburg blijft toch nog een jaar langer open. Tot 1 januari 2005 komt het terrein dus zeker niet vrij voor woningbouw. Minister Kamp (defensie) is daarmee gezwicht voor de uitdrukkelijke wens van een meerderheid van de Tweede Kamer. Kamp zei dat het uitstel met een jaar hem een kostenpost van 13 […]

den haag – Marinevliegkamp Valkenburg blijft toch nog een jaar langer open. Tot 1 januari 2005 komt het terrein dus zeker niet vrij voor woningbouw. Minister Kamp (defensie) is daarmee gezwicht voor de uitdrukkelijke wens van een meerderheid van de Tweede Kamer.

Kamp zei dat het uitstel met een jaar hem een kostenpost van 13 miljoen euro oplevert. Dat moet hij oplossen door andere, in zijn ogen zeer noodzakelijke investeringen uit te stellen. “Ik heb daar de pest over in”, gaf de bewindsman eerlijk toe. Sluiting van Valkenburg en verkoop van de Orions is voor hem “zeer verantwoord”.

De kamermeerderheid liet maandag al weten tegen sluiting van het vliegkamp te zijn. Toen wilde Kamp daar nog niets van weten.

Reageer op dit artikel