nieuws

Nieuwe woningen voor studenten UT

bouwbreed

ENSCHEDE ­ Woningcorporatie Acasa gaat circa 1200 nieuwe studentenwoningen ontwikkelen in Enschede. Het gros verrijst op het campusterrein van de Universiteit Twente (UT) en een klein deel in het centrum van de stad. De appartementencomplexen worden tussen 2005 en 2012 gebouwd. Op de campus worden circa 250 verouderde woningen gesloopt. Acasa zoekt in samenwerking met […]

ENSCHEDE ­ Woningcorporatie Acasa gaat circa 1200 nieuwe studentenwoningen ontwikkelen in Enschede. Het gros verrijst op het campusterrein van de Universiteit Twente (UT) en een klein deel in het centrum van de stad. De appartementencomplexen worden tussen 2005 en 2012 gebouwd.

Op de campus worden circa 250 verouderde woningen gesloopt. Acasa zoekt in samenwerking met architect J. Hoogstad, supervisor over de herontwikkeling van het campusterrein, naar een geschikte locatie voor de nieuwbouw.

NL Architecten en Aarons & Gelauff uit Amsterdam hebben stedenbouwkundige schetsen voor de nieuwbouw gemaakt. Deze architecten zullen de nieuwbouw in de eerste twee fasen ontwerpen.

Reageer op dit artikel