nieuws

Nieuwe autolaadkranen Hiab in RAI

bouwbreed

amsterdam – Productief bij minimale exploitatiekosten. Zo omschrijft Partek Cargotec de nieuwe autolaadkranen die de Hiab XS-reeks aanvullen. De leverancier laat ze inclusief een nieuw besturingssysteem nog tot 25 oktober zien op de BedrijfsautoRAI. Hiab Leebur is onderdeel van Partec Cargotec en bedient de markt vanuit Meppel.

Het nieuwe HiDuo kraansysteem werkt met het eveneens nieuwe Hiab V-80 ventiel, het nieuwe besturingssysteem Space 4000 en de ook nieuwe radiografische afstandsbediening HiDrive 4000. In de berekening van de leverancier beschikt een HiDuo kraan over 20 procent meer capaciteit dan een Classic met dezelfde stalen structuur. De Hiab XS 422 haalt met maximaal acht hydraulische uitschuifdelen een reikwijdte van meer dan 21 meter. De steunpoten kunnen 6,5, 7 of 8 meter spreiden. De fabrikant levert een standaard armsysteem met vier tot acht hydraulische uitschuifdelen en een P-giek voor grote en zware lasten dichtbij de kraan.

Met de nieuwe XS 288 levert Hiab een autolaadkraan in de klasse van 25 tot 30 tonmeter. De giekconstructie biedt mogelijkheden voor een hulpgiek. De gebruiker bepaalt zelf de samensteling van het armsysteem, de capaciteit en de besturingstechniek. De Hiab XS 088 valt onder de klasse tot 8 tonmeter. Vijf hydraulische uitschuifdelen bieden een reikwijdte van maximaal 13,7 meter. Het hart van de nieuwe kraan is het V-80 ventiel, dat tot 5 procent meer hefvermogen levert. De HIAB XS 077 is een model uit de 7 tonmeter klasse en biedt de keus uit acht armsystemen. Ook hier verhoogt het V-80 ventiel het hefvermogen.

Hiab Leebur noemt de XS 066 serie een nieuwe standaard voor autolaadkranen in de 5-6 tonmeter klasse. Het is het kleinste model van de XS serie en werkt ook met een V-80 ventiel. Met een standaard giekconfiguratie of een uitvoering met kniehevel op de knikarm en maximaal vier hydraulische uitschuifdelen komt de reikwijdte op 11,9 meter. De Hiab XS 055 is een nieuwe kraan in de klasse tot 5 tonmeter voor middelgrote vrachtwagens. Het lage eigen gewicht beperkt het extra brandstofverbruik van de truck. Vier hydraulische uitschuifdelen geven de kraan een reikwijdte halen van 11,4 meter.

Reageer op dit artikel