nieuws

Na 36 jaar weekt Osborne zich los van Berenschot

bouwbreed

utrecht ­ Berenschot Osborne staat na 36 jaar op eigen benen. De aandelen van Berenschots dochterbedrijf gaan in handen over van het huidige management en de medewerkers.

Managementsadviesbureau Berenschot Osborne ontstond in 1967 als deelneming van Berenschot. Het bedrijf werkte altijd in een hoge mate van zelfstandigheid en beschikte over een eigen statutaire directie. Mede door de groei en diversificatie van Berenschot Osborne, nam de afgelopen zeven jaren de samenwerking met andere onderdelen van de Berenschot Groep sterk toe. Gaandeweg ontkiemde de vraag of Osborne het beste af zou zijn door op te gaan in Berenschot of dat juist gekozen moest worden voor verzelfstandiging. Ook al omdat het management van Berenschot Osborne zich graag sterker aan de eigen onderneming wilde binden, viel uiteindelijk de keuze op een scheiding van de wegen.

Berenschot Osborne is gespecialiseerd in managementsadviezen. De focus staat met een brede kijk op het gebied van de gebouwde omgeving in de Benelux. Het bureau ondersteunt met 120 medewerkers opdrachtgevers van investeringen in de utiliteitsbouw, aanleg van infrastructuur en de ruimtelijke ontwikkeling. Ook wordt opgetreden als adviseur van vastgoedbeheerders en dienstverleners. Het bedrijf heeft kantoren in Utrecht, Brussel en Luxemburg.

De Berenschot Groep en het verzelfstandigde Berenschot Osborne laten elkaar in de toekomst niet los. In een strategische alliantie is vastgelegd dat de beide bedrijven binnen interdisciplinaire projecten zullen blijven samenwerken. De personele samenstelling van Berenschot Osborne verandert niet.

Reageer op dit artikel