nieuws

Multilift showt nieuw modulair haakarmsysteem

bouwbreed Premium

amsterdam – Multilift stelt op de BedrijfsautoRAI nog tot 25 oktober het nieuwe modulaire haakarmsysteem XR voor dat lasten van 2 tot 5 ton verlaadt. Als aanvulling op de reeks kabelsystemen ontwierp de fabrikant een nieuwe variant van het type CLF 380.

De haakschuifarm XR kan op een beperkte ruimte bijvoorbeeld containers op- en afzetten. De constructie omvat onder meer een mechanisch bediende kiepvergrendeling en een containervergrendeling. Ook de hydraulische systemen zijn beveiligd met elektrisch/mechanische vergrendelingen. Alle hydraulische cilinders zijn uitgerust met lasthoudkleppen waarbij de bestuurder een extra veiligheidsklep bedient. De lasthoudklep voorkomt ook lekkages. Het frame en de zeshoekige haakarm van de XR zijn uit het midden geplaatst zodat de haak en de hefbeweging ook door de achterruit van de cabine zichtbaar blijven.

Opbouwhoogte

De nieuwe 20 tons haakarm LHS 261 heeft een opbouwhoogte van 195 millimeter. Het model is ontworpen voor vrachtwagens met drie assen en kan op alle bestaande chassistypen worden gemonteerd. Alle onderdelen zitten boven het chassis zodat het chassisframe aan de onderkant vrij blijft.

Het kabelsysteem CLF 380 heeft een hefvermogen van 30 ton. De stabiliteit blijft gewaarborgd door de steunpoten te combineren met de kiepinrichting. Multilift levert de kiepinstallatie met één of twee cilinders, afhankelijk van de ruimte op het chassis. De fabrikant maakte verder de besturing passend voor alle truckcabines. De lasthoud-/remklep voorkomt dat de lading valt wanneer één van de hefkabels breekt.

Reageer op dit artikel