nieuws

Micro-injectiecement dringt dieper binnen

bouwbreed Premium

heist-op-den-berg – De Belgische chemiegroep De Neef heeft een extra fijne injectiecement ontwikkeld voor duurzame grouttoepassingen. Omnitek Inject is een zeer fijn gemalen en optimaal gefilterde basis voor cementgrouts. Met een deeltjesgrootte onder de 12 micrometer is zelfs in minimale haarscheuren en poriëren een goede indringing van de grout te verwachten. Om vervlokking tegen te […]

heist-op-den-berg – De Belgische chemiegroep De Neef heeft een extra fijne injectiecement ontwikkeld voor duurzame grouttoepassingen. Omnitek Inject is een zeer fijn gemalen en optimaal gefilterde basis voor cementgrouts. Met een deeltjesgrootte onder de 12 micrometer is zelfs in minimale haarscheuren en poriëren een goede indringing van de grout te verwachten.

Om vervlokking tegen te gaan of de indringing te bevorderen is geen superplastificeerder nodig. Het lage sulfaatgehalte beperkt de mate van uitbloeing. Verder is sprake van een snelle uitharding en een goede chemische resistentie.

Het nieuwe injectiecement krijgt toepassingen zoals waterdicht maken van metselwerk, verstevigen van funderingen, grondstabilisatie in zand, opvullen van openingen tussen damwandplanken en het vergemakkelijken van uitgravingen tijdens de bouw van metrotunnels, waterkeringen en bruggenhoofden.

Reageer op dit artikel