nieuws

Metselprofiel snel en netjes te stellen

bouwbreed Premium

zoetermeer – Bij metselwerk in stapelbouw moeten de metselprofielen mee omhoog worden verplaatst en dan het liefst snel, nauwkeurig en zonder beschadigingen. De nieuwe stelbeugel van Mavotrans voldoet aan die eisen, hij wordt namelijk op eenvoudige wijze vastgeklemd in een uitgekrabde stoot- en lintvoeg. Aandraaien van twee schroeven volstaat. Het metselprofiel is aansluitend even snel […]

zoetermeer – Bij metselwerk in stapelbouw moeten de metselprofielen mee omhoog worden verplaatst en dan het liefst snel, nauwkeurig en zonder beschadigingen. De nieuwe stelbeugel van Mavotrans voldoet aan die eisen, hij wordt namelijk op eenvoudige wijze vastgeklemd in een uitgekrabde stoot- en lintvoeg. Aandraaien van twee schroeven volstaat.

Het metselprofiel is aansluitend even snel geplaatst en waterpas te stellen door hem via de gaten in de klemvoet van de stelbeugel vast te schroeven of te spijkeren.

Om recht en haaks te kunnen werken zijn drie stelbeugels voldoende. De eerste ondersteunt het metselprofiel, met de tweede en de derde worden de schoren vastgezet. De stelbeugel kan nagenoeg overal worden toegepast, van buiten- en binnenhoek tot dilataties of midden op de gevel.

Weghalen van de beugel gaat even snel als vastzetten (een paar slagen met ringsleutel 17 volstaat), zodat hij vervolgens ergens anders weer opnieuw is vast te klemmen. Door het materiaalgebruik (gegalvaniseerd staal) blijft de slijtage beperkt en is de beugel vele malen opnieuw in te zetten.

Reageer op dit artikel