nieuws

Marcom levert compacte mobiele breker

bouwbreed

rijssen – Marcom uit Rijssen introduceert de mobiele bekkenbreker CityCrush. De machine is een variant op de BL-Pegson 700 x 500 en wordt als een container vervoerd. Christophel uit Lübeck, importeur van BL-Pegson voor het Noorden en Midden van Duitsland, bouwt de CityCrush naar eigen ontwerp in eigen beheer.

BL-Pegson produceert alleen nog mobiele brekers op rupsbanden. Zo nu en dan vragen bedrijven echter nog naar de containervormige breker vanwege de compacte maten, het economische transport en de simpele techniek. Dat bracht Christophel ertoe een soortgelijke breker te ontwikkelen. In de machine draait een elektromotor van 37 kilowatt. Op verzoek levert de bouwer een machine zonder dieselaggregaat aan een klant met een eigen aggregaat. Exclusief aggregaat weegt de CityCrush 12,5 ton; inclusief zescilinder watergekoelde Deutz dieselmotor en generator van 100 kilovoltampère komt het gewicht op 14 ton.

In lengte, breedte en hoogte meet de CityCrush 8,2 bij 2,3 bij 2,7 meter. De machine kan worden vervoerd op een containerwagen of op een dieplader wanneer de achterpoten worden ingeklapt. De breker heeft een trechter van 3,5 bij 2,0 meter en een inhoud van ruim 3 kubieke meter. De vaste trechterwanden zijn voorzien van 6 millimeter dikke Hardox slijtplaten.

Aan de onderzijde zit een trilgoot die het materiaal naar de breker transporteert. De geïntegreerde voorafzeving zeeft de fijne fractie af en voegt dit onder de breker door bij het eindproduct of voert het via een zijband af naar een aparte hoop. De bekkenbreker is van het type enkelkniehevel. Het materiaal komt via een opening van 700 bij 500 millimeter in de breker. De machine heeft een capaciteit van ongeveer 30 tot 120 ton per uur.

Een hydraulische pomp stelt de breekopening in tussen 30 en 140 millimeter. Het gebroken materiaal verlaat de installatie via een opklapbare zeven meter lange en 800 millimeter brede transportband. Als optie levert importeur Marcom de installatie met een overbandmagneet.

Reageer op dit artikel