nieuws

Leidsche Rijn staat nieuwe woonwijk niet in de weg

bouwbreed Premium

utrecht – De (eventuele) bouw van vijfduizend woningen in de polder Rijnenburg bij Utrecht hoeft niet per se te wachten tot de huidige Vinex-locatie Leidsche Rijn klaar is. Bij een goede coördinatie hoeft de ontwikkeling van beide locaties elkaar niet te bijten.

Dat is de stelling van het Utrechtse college van B en W. Ook de lage ligging van Rijnenburg is volgens het bestuur geen bezwaar: waterberging en woningbouw kunnen goed worden gecombineerd. Als wordt besloten het gebied te bebouwen, dan kan dat al vrij snel gebeuren.

De liberalen denken hier anders over. Zij willen dat de bouw wordt uitgesteld tot ten minste na 2015. Dan moet Leidsche Rijn volgens planning zijn afgebouwd. De VVD wil dan pas kijken of er nog wel behoefte bestaat aan een nieuwe wijk met 5000 huizen.

De ligging van de polder is volgens de partij niet ideaal voor een nieuwe woonwijk. Behalve het probleem van de lage ligging en waterberging is de bereikbaarheid ook een probleem. Bewoners moeten twee snelwegen oversteken om in Utrecht zelf te komen. Het college ziet hierin geen bezwaar.

Reageer op dit artikel