nieuws

KLM verheugd over discussie geluidsisolatie

bouwbreed Premium

schiphol ­ De KLM is verheugd over de discussie over de hoge kosten van geluidsisolatie voor woningen rond Schiphol. Mogelijk komt zo de oorzaak van de stijging boven tafel. Waar ooit berekend was dat het isolatie­programma 516 miljoen gulden zou kosten, ligt dat nu waarschijnlijk op 700 miljoen euro.

Van onenigheid met het ministerie van Verkeer en Waterstaat is volgens een woordvoerder van KLM geen sprake. “We voeren goede gesprekken en zijn blij met de voortvarendheid waarmee het onderwerp is opgepakt”, aldus B. Koster. De staatssecretaris van Verkeer Schultz van Haegen heeft een onderzoek daarna gevraagd bij de Algemene Rekenkamer. De resultaten daarvan worden voor de zomer van 2004 verwacht. “Wij willen weten hoe planning en budgettering zo uit de hand heeft kunnen lopen. Wij hebben het onderzoek liever zorgvuldig dan snel”, zegt Koster.

Schultz van Haegen schreef vorige week aan de Tweede Kamer dat de kosten van de geluidsisolatie van woningen uitkwam op 398 miljoen euro, terwijl eerder 410 miljoen euro was berekend. Zij gaf nu echter ook de kostenposten op die met het project samenhangen, zoals dreigende claims.

Het ministerie vindt dat de luchtvaartsector als vervuiler moet betalen. “Onaanvaardbaar”, vindt een woordvoerder van de Schiphol group. Koster wil hierop echter pas reageren als het rapport van de Algemene Rekenkamer er ligt.

Reageer op dit artikel