nieuws

Kerkelijke steun voor Aviodomegebouw

bouwbreed Premium

schiphol-rijk – De Levend Evangelie Gemeente in Schiphol-Rijk denkt de aluminium koepel van het naar Lelystad verhuisde luchtvaartmuseum nog te kunnen redden. Met steunbetuigingen op een speciale site (www.redhetaviodome.nl) hoopt de kerk druk te kunnen uitoefenen op de politiek en op Schiphol om de sloop van het Aviodome te voorkomen. Een sloopbedrijf is reeds begonnen […]

schiphol-rijk – De Levend Evangelie Gemeente in Schiphol-Rijk denkt de aluminium koepel van het naar Lelystad verhuisde luchtvaartmuseum nog te kunnen redden. Met steunbetuigingen op een speciale site (www.redhetaviodome.nl) hoopt de kerk druk te kunnen uitoefenen op de politiek en op Schiphol om de sloop van het Aviodome te voorkomen.

Een sloopbedrijf is reeds begonnen met het verwijderen van de bijgebouwen van het wereldvermaarde ontwerp van de Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller uit 1971. De kerkelijke gemeente wil het demontabele aluminium gebouw – destijds de grootste aluminium koepel ter wereld – verplaatsen naar een nog te bepalen locatie in de Haarlemmermeer. Bij de afdeling planologie van de poldergemeente is er veel enthousiasme voor het plan.

Reageer op dit artikel