nieuws

Kantorenmarkt lijkt zich te stabiliseren

bouwbreed

amersfoort – De totale opname kantoorruimte in het derde kwartaal van dit jaar is uitgekomen op rond de kwart miljoen vierkante meter. Ten opzichte van de vorige twee kwartalen is er sprake van een stabilisatie. Alleen in Zwolle en Groningen was sprake van een sterk kwartaal. Uitval op de kantorenmarkt is vooral zichtbaar bij de […]

amersfoort – De totale opname kantoorruimte in het derde kwartaal van dit jaar is uitgekomen op rond de kwart miljoen vierkante meter. Ten opzichte van de vorige twee kwartalen is er sprake van een stabilisatie. Alleen in Zwolle en Groningen was sprake van een sterk kwartaal.

Uitval op de kantorenmarkt is vooral zichtbaar bij de overheid. In het derde kwartaal werd slechts 25.000 vierkante meter gehuurd tegen 67.000 meter vorig kwartaal. Deze teruggang is grotendeels gecompenseerd door opnamen door de bouw, industrie en zakelijke diensteverlening, zo blijkt uit cijfers van de makelaarsgroep Dynamis.

Het aanbod aan kantoorruimte bedraagt momenteel 4,3 miljoen vierkante meter. Van dit aanbod is 1,5 vierkante meter nieuwbouw. Dat aandeel groeit nauwelijks meer. Deels omdat nieuwe verhuur vooral in nieuwbouw plaatsvindt, deels omdat er weinig nieuwbouw meer is. Dynamis bekijkt de situatie op de kantorenmarkt in 23 steden en regio�s in Nederland.

Reageer op dit artikel