nieuws

Kabinet steunt plan ontwikkeling haven

bouwbreed Premium

den haag ­ Het kabinet heeft ruimte gemaakt voor de ontwikkeling van de Rotterdamse haven. De financiering en uitvoeringstijdstip komen pas later aan de orde. De uitbreiding van de haven bestaat uit drie delen. Er komt een nieuw stuk land bij in zee ter grootte van 1000 hectare. Deze sluit aan op de bestaande Maasvlakte. […]

den haag ­ Het kabinet heeft ruimte gemaakt voor de ontwikkeling van de Rotterdamse haven. De financiering en uitvoeringstijdstip komen pas later aan de orde.

De uitbreiding van de haven bestaat uit drie delen. Er komt een nieuw stuk land bij in zee ter grootte van 1000 hectare. Deze sluit aan op de bestaande Maasvlakte. De aanleg gaat samen met compenserende maatregelen voor de schade aan beschermde natuur. De uitvoering van dit deelproject is in handen van de rijksoverheid en de gemeente Rotterdam.

Vervolgens legt de provincie Zuid­Holland 750 hectare natuur­ en recreatiegebied aan. Daarvan is 600 hectare bedacht op Midden­IJsselmonde, 100 hectare bij Berkel en Rodenrijs en 50 hectare langs de Schie. Het derde deel bestaat uit een betere benutting van het havengebied in de huidige vorm en valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Rotterdam. Deze besteedt daarbij ook aandacht aan het verbeteren van de leefomgeving. De drie onderdelen worden in onderlinge samenhang uitgevoerd. De aanleg moet in 2006 beginnen en medio 2011 klaar zijn.

Reageer op dit artikel