nieuws

IJspaleis Thialf brandgevaarlijk

bouwbreed

heerenveen ­ Schaatscentrum Thialf in Heerenveen moet met spoed maatregelen nemen om de brandveiligheid te vergroten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Noordelijke Inspectiedienst van VROM.

De aanleg van extra vluchtwegen, zoals trappen vanaf de tribunes, is noodzakelijk omdat anders de bezoekers bij calamiteiten gevaar lopen. Verder worden de deuren zodanig aangepast dat ze in geval van nood snel open kunnen.

De werkzaamheden moeten voor januari zijn afgerond. Dan begint het Europees kampioenschap schaatsen voor allrounders.

H. ter Meulen, woordvoerder van de gemeente Heerenveen, zegt dat de situatie niet al te verontrustend is. Een bedrag van een 25.000 euro is voldoende om het brandgevaarlijke ijspaleis zodanig te verbouwen dat niemand voor zijn leven hoeft te vrezen. Zelfs niet als onverhoopt de vlam in de pan slaat.

De directeur van het veel geplaagde wintersportcentrum beweert daarentegen niet op de hoogte te zijn van een VROM­Inspectie noch van verhitte situaties binnen zijn ijsdomein. “Zo hoor je nog eens wat”, is zijn onderkoelde reactie als hij wordt geconfronteerd met de uitkomsten van het rapport, dat inmiddels ook de lokale pers in vuur en vlam heeft gezet.

Reageer op dit artikel