nieuws

Huizen en kantoren op Haarlems terrein

bouwbreed Premium

haarlem – Gemeente Haarlem en Bouwfonds Ontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten over de ontwikkeling van het terrein van de Mariastichting in Haarlem. Bouwfonds Ontwikkeling draagt de totale verantwoordelijkheid voor het project. Op de locatie van het Spaarneziekenhuis, aan het Spaarne en de Haarlemmerhout, komen circa vierhonderd woningen en 8000 tot 10.000 vierkante meter kantoorruimte. Er […]

haarlem – Gemeente Haarlem en Bouwfonds Ontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten over de ontwikkeling van het terrein van de Mariastichting in Haarlem. Bouwfonds Ontwikkeling draagt de totale verantwoordelijkheid voor het project.

Op de locatie van het Spaarneziekenhuis, aan het Spaarne en de Haarlemmerhout, komen circa vierhonderd woningen en 8000 tot 10.000 vierkante meter kantoorruimte. Er komt een woontoren van circa 60 meter hoog, enkele kleinschalige appartementengebouwen aan het Spaarne, een plein met de afmetingen van de Grote Markt met daaraan appartementen en eengezinswoningen. Ook komt er een parkeergarage voor ongeveer zeshonderd auto�s.

Architectuurcentrale Thijs Asselbergs en FARO architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. De bouw begint medio 2005 en de eerste oplevering van de woningen staat eind 2006 gepland.

Reageer op dit artikel