nieuws

Haaglanden wil A4 en spoortunnel

bouwbreed Premium

delft – Het bedrijfsleven in Haaglanden is lelijk in zijn wiek geschoten door de plannen voor een spoortunnel in Delft en de snelweg A4 Midden-Delfland opnieuw uit te stellen. De Kamer van Koophandel vindt dat positieve besluitvorming niet langer op zich mag laten wachten om de relatief zwakke zuidvleugel van de Randstad een nieuwe impuls […]

delft – Het bedrijfsleven in Haaglanden is lelijk in zijn wiek geschoten door de plannen voor een spoortunnel in Delft en de snelweg A4 Midden-Delfland opnieuw uit te stellen. De Kamer van Koophandel vindt dat positieve besluitvorming niet langer op zich mag laten wachten om de relatief zwakke zuidvleugel van de Randstad een nieuwe impuls te geven.

“De twee cruciale projecten voor de ontwikkeling van de zuidvleugel lijken welhaast per definitie telkens weer ter discussie te moeten worden gesteld”, aldus de Kamer in een brief aan de ministers van Verkeer en Waterstaat, VROM en Financiën. “In tijden van voorspoed hebben andere projecten alle aandacht of spelen argumenten van inpasbaarheid een vooraanstaande rol. In tijden van minder economische groei is het argument geen geld snel gevonden om zaken weer op losse schroeven te zetten”.

De Kamer herinnert de bewindslieden dat de gemeente Delft al 30 miljoen euro geïnvesteerd heeft in aankopen ten behoeve van de spoortunnel.

Reageer op dit artikel