nieuws

Groningen wacht niet op ontwikkelaars

bouwbreed Premium

groningen – Het stadsbestuur van Groningen gaat zelfstandig vaart zetten achter de wijkvernieuwing in Lewenborg en wil niet langer wachten op projectontwikkelaars en beleggers. Dat heeft burgemeester Wallage gezegd na een een bezoek aan Lewenborg. Het gemeentebestuur wil beginnen met het uitgraven van de Lewenborgsingel, zodat de geplande waterpartij niet langer oogt als een troosteloze […]

groningen – Het stadsbestuur van Groningen gaat zelfstandig vaart zetten achter de wijkvernieuwing in Lewenborg en wil niet langer wachten op projectontwikkelaars en beleggers. Dat heeft burgemeester Wallage gezegd na een een bezoek aan Lewenborg. Het gemeentebestuur wil beginnen met het uitgraven van de Lewenborgsingel, zodat de geplande waterpartij niet langer oogt als een troosteloze vlakte.

Tot nog toe zijn van de 45 luxe woningen langs de singel twee huizen verkocht. De ontwikkelaar wil daarom nog niet beginnen met de nieuwbouw. Zodra de waterpartij is gerealiseerd, verwacht wethouder W. Smink meer kopers te kunnen trekken.

Dat de herinrichting van de singel miljoenen euro�s duurder dreigt uit te vallen dan verwacht, is volgens Smink nog onderwerp van studie.

Reageer op dit artikel