nieuws

Groningen sloopt honderden flats

bouwbreed

groningen – Groningen gaat de komende zeven jaar enkele honderden flatwoningen in de wijk Paddepoel slopen. Dat hebben B en W vastgelegd in het stedenbouwkundig plan voor de wijkvernieuwing. Woningcorporatie Nijestee voert de operatie in fases uit. Op de locatie van de te slopen huizen moeten rond 2010 weer 266 nieuwe woningen zijn verrezen. Langs […]

groningen – Groningen gaat de komende zeven jaar enkele honderden flatwoningen in de wijk Paddepoel slopen. Dat hebben B en W vastgelegd in het stedenbouwkundig plan voor de wijkvernieuwing. Woningcorporatie Nijestee voert de operatie in fases uit. Op de locatie van de te slopen huizen moeten rond 2010 weer 266 nieuwe woningen zijn verrezen.

Langs de hoofdverkeersader van Paddepoel komen relatief hoge huizenblokken die passen bij de brede doorgaande weg. De nieuwbouw langs het spoor vormt een gesloten front. In de vernieuwde wijk wordt ook ruimte vrijgemaakt voor veel groen. Zo staat er een zogeheten ecologische verbindingsroute vanuit het omliggende groene gebied door het stadsdeel gepland. Binnenkort gaat het inspraaktraject voor de operatie van start.

Reageer op dit artikel