nieuws

Goedkoper water voor bewoners Leidsche Rijn

bouwbreed Premium

utrecht ­ De huishoudens in Houten en Leidsche Rijn die aangesloten waren op het huishoudwaternet krijgen een compensatie van Hydron Midden­Nederland. Vanaf 2004 ontvangen zij een korting van 12,5 procent op het drinkwater, voor een periode van vier jaar. “Geen schadevergoeding, maar een gebaar”, aldus directeur Ch. Bruggink. Het huishoudwaternet kwam in 2001 in het […]

utrecht ­ De huishoudens in Houten en Leidsche Rijn die aangesloten waren op het huishoudwaternet krijgen een compensatie van Hydron Midden­Nederland. Vanaf 2004 ontvangen zij een korting van 12,5 procent op het drinkwater, voor een periode van vier jaar. “Geen schadevergoeding, maar een gebaar”, aldus directeur Ch. Bruggink.

Het huishoudwaternet kwam in 2001 in het nieuws, omdat door een verkeerde koppeling huishoudwater in het drinkwaternet terechtkwam. Later werd het Norwalk­like virus in het huishoudwater aangetroffen. Het zou daarom een extra zuivering moeten ondergaan en te duur worden. Om die reden heeft Hydron Midden­Nederland sinds januari 2002 geen huishoudwater meer geleverd. Een revival van het huishoudwaternet zit er niet in. Hydron besloot begin 2003 definitief te stoppen. Staatssecretaris Van Geel (milieu) heeft vorige maand een streep getrokken door alle huishoudwaterprojecten in Nederland.

Een deel van het huishoudwaternet in Utrecht gaat deel uitmaken van het gewone drinkwaternet. Waar mogelijk worden de dubbele meters vervangen door enkele. Het overige deel van het huishoudwaternet wordt buiten gebruik gesteld, maar niet verwijderd. De leidingen worden gevuld met een cementmortel.

Reageer op dit artikel