nieuws

Gevaarlijke balkons Utrecht aangepakt

bouwbreed

utrecht ­ De gemeente Utrecht wil dat de bewoners van 182 huizen in de wijk Hoograven projectmatig hun balkons laten renoveren. De balkons bleken tijdens verbouwingswerkzaamheden eerder dit jaar zo slecht dat de gemeente de bewoners opriep ze te stutten. Van de bewoners werkten er 126 mee, terwijl 56 weigerden de balkons te laten onderzoeken. […]

utrecht ­ De gemeente Utrecht wil dat de bewoners van 182 huizen in de wijk Hoograven projectmatig hun balkons laten renoveren. De balkons bleken tijdens verbouwingswerkzaamheden eerder dit jaar zo slecht dat de gemeente de bewoners opriep ze te stutten.

Van de bewoners werkten er 126 mee, terwijl 56 weigerden de balkons te laten onderzoeken. Zij krijgen een dezer dagen een bouwinspecteur op bezoek. “Als ze dwars blijven liggen, dan volgt een aanschrijving en worden ze gedwongen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Slechts 13 van de 126 door de gemeente onderzochte balkons bleken geen zichtbare gebreken te hebben.

Uit het onderzoek van de overige balkons kwam naar voren dat de meesten ervan inderdaad in slechte staat verkeren. Omdat veel van de balkons aan elkaar vastzitten en de gebreken soms niet te zien zijn, pleit de gemeente nu voor een gezamenlijke aanpak. De kosten blijven voor de huiseigenaren. In het uiterste geval kunnen zij worden gedwongen tot onderhoud van de balkons.

Reageer op dit artikel