nieuws

Gemeenteraad Breda dreigt secretaris met ontslag

bouwbreed

breda – Vrijwel alle fractievoorzitters in de gemeenteraad van Breda vinden dat gemeentesecretaris B. Ouwerkerk geen commissaris kan worden bij het Roosendaalse bouwbedrijf BVR Groep. Dat meldt de website van het lokale dagblad BN De Stem. Alleen de coalitiepartij PvdA twijfelt, omdat het college van burgemeester en wethouders de benoeming tot BVR-commissaris van stads belangrijkste […]

breda – Vrijwel alle fractievoorzitters in de gemeenteraad van Breda vinden dat gemeentesecretaris B. Ouwerkerk geen commissaris kan worden bij het Roosendaalse bouwbedrijf BVR Groep. Dat meldt de website van het lokale dagblad BN De Stem. Alleen de coalitiepartij PvdA twijfelt, omdat het college van burgemeester en wethouders de benoeming tot BVR-commissaris van stads belangrijkste ambtenaar heeft goedgekeurd.

De gemeenteraad praat 30 oktober in een door GroenLinks aangevraagd debat over de kwestie. Vooruitlopend op de vergadering heeft een aantal partijen laten weten dat Ouwerkerk zijn plannen moet terugdraaien. Doet hij dat niet, dan willen zij de ambtenaar ontslaan. De lokale politici zijn van mening dat Ouwerkerk, die in zijn functie als gemeentesecretaris toegang heeft tot gevoelige informatie over nieuwe bouwprojecten, de twee banen niet kan combineren. De BVR Groep bouwt graag in de stad en zou de relatie met Ouwerkerk kunnen misbruiken.

Ouwerkerk heeft eerder laten weten dat hij zich als commissaris van de BVR Groep bezighoudt met het personeelsbeleid van de onderneming en daarom niets met bouwzaken te maken heeft.

Daarnaast garandeert zijn persoonlijke integriteit dat de gevoelige informatie die hij als gemeentesecretaris onder ogen krijgt, niet buiten de muren van het stadhuis zal belanden.

Reageer op dit artikel