nieuws

Geen tramverkeer over Vijzelgracht

bouwbreed

AMSTERDAM – Het GVB heeft gisteren het tramverkeer over de Vijzelgracht in de binnenstad van Amsterdam van de ochtend tot aan het begin van de avond stilgelegd na plotselinge verzakking van de grond. Volgens de gemeentelijke dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer is onduidelijk hoe de �bobbel� onder de tramrails is ontstaan. Mogelijk bevindt zich ter […]

AMSTERDAM – Het GVB heeft gisteren het tramverkeer over de Vijzelgracht in de binnenstad van Amsterdam van de ochtend tot aan het begin van de avond stilgelegd na plotselinge verzakking van de grond. Volgens de gemeentelijke dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer is onduidelijk hoe de �bobbel� onder de tramrails is ontstaan. Mogelijk bevindt zich ter plaatse een oude put. Na reparatie moet blijken hoe het probleem is ontstaan.

De verzakking deed zich voor in de nabijheid van de bouwput voor het toekomstige station in de Noord-Zuidlijn. De gemeente ziet geen relatie met de bouwvoorbereidingen. De laatste werkzaamheden voor het ondergrondse station zijn een halfjaar geleden uitgevoerd.

Reageer op dit artikel