nieuws

Financiering rond voor betere doorstroming A12

bouwbreed

utrecht – Maatregelen ter waarde van 170 miljoen euro moeten de komende jaren leiden tot een betere doorstroming van het verkeer op de A12 tussen Bodegraven en knooppunt Oudenrijn bij Utrecht. Rijkswaterstaat, de provincie Utrecht en de gemeenten langs het tracé hebben woensdag bekendgemaakt dat ze de financiering van de maatregelen rond hebben en dat […]

utrecht – Maatregelen ter waarde van 170 miljoen euro moeten de komende jaren leiden tot een betere doorstroming van het verkeer op de A12 tussen Bodegraven en knooppunt Oudenrijn bij Utrecht. Rijkswaterstaat, de provincie Utrecht en de gemeenten langs het tracé hebben woensdag bekendgemaakt dat ze de financiering van de maatregelen rond hebben en dat de werkzaamheden tussen 2005 en 2010 gaan plaatsvinden.

Het project, Bravo (Brede Regionale Aanpak Voorkomt Oponthoud) geheten, moet verder tot een betere bereikbaarheid in het gebied leiden en daarbij de veiligheid en kwaliteit van de leefomgeving verbeteren, aldus de betrokken overheden. De maatregelen bestaan uit de aanleg van plus- en spitsstroken op de A12, vergroting van de capaciteit van bestaande aansluitingen en de aanleg van extra aansluitingen, onder meer bij Woerden en Leidsche Rijn.

Verder komen er nieuwe regionale wegen bij Woerden, Harmelen en Leidsche Rijn, die het regionaal gebruik van de A12 moeten verminderen. Een randweg bij Harmelen moet de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in het dorp verbeteren. (anp)

Reageer op dit artikel