nieuws

Faillissement Eco Brasil aangevraagd

bouwbreed Premium

breda ­ Gedupeerde beleggers in Eco Brasil hebben besloten het faillisement van het hardhoutfonds aan te vragen. De participanten hebben geen vertrouwen in de Braziliaanse bedrijfsleiding en vrezen straks achter het net te vissen. Door nu het faillissement aan te vragen, hopen ze “iets meer greep op de gang van zaken te krijgen”. Dat stelt […]

breda ­ Gedupeerde beleggers in Eco Brasil hebben besloten het faillisement van het hardhoutfonds aan te vragen. De participanten hebben geen vertrouwen in de Braziliaanse bedrijfsleiding en vrezen straks achter het net te vissen. Door nu het faillissement aan te vragen, hopen ze “iets meer greep op de gang van zaken te krijgen”. Dat stelt de Vereniging Gedupeerden Eco Brasil (VGEB).

De vereniging meldt nog voor 4,8 miljoen euro aan vorderingen te hebben en hoopt via het faillissement op een curator die zich uitsluitend met Eco Brasil bezighoudt. In Eco Brasil werd 39 miljoen euro bijeengebracht. Waar dat geld is gebleven, is voor de beleggers al langere tijd de grote vraag.

De moedermaatschappij van het hardhoutfonds, NeQu Holding van directeur en aandeelhouder Nederhoff, is begin september failliet verklaard. De curator van NeQu heeft aan de participanten van Eco Brasil een boedelkrediet van 300.000 tot 400.000 euro gevraagd om achterstallig loon en de Braziliaanse fiscus te betalen. VGEB is evenwel bang dat de belangen van Eco Brasil niet parallel lopen met die van andere vennootschappen van Nederhoff die nog overeind staan.

De rechtbank in Zutphen buigt zich donderdag over de faillissementsaanvraag.

Reageer op dit artikel