nieuws

Ervaringen met aanbestedingen gevraagd

bouwbreed Premium

brussel – De Europese Commissie wil van bedrijven en advocaten weten welke problemen er zijn als bedrijven een procedure willen aanspannen als zij menen ten onrechte buiten de boot gevallen te zijn bij een openbare aanbesteding. Via internet kunnen betrokkenen de commissie snel inlichten over eventuele knelpunten in de nationale regelgeving. Doel is om te […]

brussel – De Europese Commissie wil van bedrijven en advocaten weten welke problemen er zijn als bedrijven een procedure willen aanspannen als zij menen ten onrechte buiten de boot gevallen te zijn bij een openbare aanbesteding. Via internet kunnen betrokkenen de commissie snel inlichten over eventuele knelpunten in de nationale regelgeving.

Doel is om te bekijken of de aanpassing van de Europese richtlijn over beroepsprocedures bij openbare aanbestedingen in 2004 extra moet worden aangescherpt. Dit met het oog op eventuele aanpassingen van nationale regels die weer gebaseerd moeten zijn op de richtlijn.

Volgens Euro-commissaris Bolkestein is het van groot belang dat problemen ook daadwerkelijk bij de commissie worden gemeld. “We kunnen alleen maar weten waar zaken fout gaan en waar we maatregelen moeten nemen om het beter te laten verlopen, als degenen die aan de frontlinie staan ons hun ervaringen vertellen.” Uiteindelijke doel is een transparant systeem van openbare aanbestedingen met alle bijbehorende bescherming van aanbieders tegen willekeur.

Reageer op dit artikel