nieuws

BuildDesk neemt architect zorgen uit handen

bouwbreed Premium

roermond – Wetgeving rond energieprestaties leidt bij ontwerpers vaak tot extra inspanning, omdat het berekenen ervan complex kan zijn en bijgevolg tijdrovend. De nieuwe vestiging BuildDesk in Nederland, als onderdeel van BuildDesk International, kan ontwerpers bijstaan met een combinatie van advies, een gratis calculatieprogramma naast betaalde calculatiesoftware.

Volgens R. Vanhommerig, general manager BuildDesk Nederland, krijgen architecten steeds meer te maken met het uitvoeren van energieberekeningen, terwijl ze juist meer aandacht aan het ontwerpen willen geven.

BuildDesk springt daar op in met calculatieprogrammatuur waarmee architecten, ingenieurs en anders bouwspecialisten de benodigde energieberekening geïntegreerd in het ontwerpproces kunnen uitvoeren. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van de programma�s van BuildDesk de documentatie samen te stellen die voor een bouwaanvraag noodzakelijk is.

Met het programma BuildDesk-U zijn de Rc-waarde en de U-waarde voor een constructie te berekenen. Dit programma is gratis bij BuildDesk aan te vragen. Volgens general manager Vanhommerig wijkt het in positieve zin af van andere gratis programma�s die in staat zijn Rc- en U-waarden te berekenen. Ten grondslag hieraan ligt een grote productonafhankelijke database en de mogelijkheid om de waarden voor in principe elke constructie te berekenen.

Voor het berekenen van de EPC-waarde van een woning in een vroeg stadium van het ontwerpproces is het programma BuildDesk Studio voorhanden. Met BuildDesk Expert kan vervolgens een verfijnde EPC-berekening worden uitgevoerd voor elke denkbare woning of utiliteitsgebouw. BuildDesk Studio is al op de Nederlandse markt beschikbaar. BuildDesk Expert bevindt zich nog in de testfase en komt volgens Vanhommerig binnen twee weken op de Nederlandse markt, aangepast aan de nationale eisen.

BuildDesk is onderdeel van de Rockwool Group maar opereert volgens Vanhommerig geheel zelfstandig.

Informatie: www.builddesk.nl. Telefoon (0475) 353520, e-mail: info@builddesk.nl

Reageer op dit artikel