nieuws

Breda opnieuw de duurzaamste stad

bouwbreed Premium

BREDA ­ Voor het vierde jaar op rij is Breda uitgeroepen tot de duurzaamste gemeente van Nederland. Dat is gebeurd door de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. De beoordeling van de inspanningen van de gemeenten vindt plaats door lokale organisaties. Zij houden hun gemeente een spiegel voor op de thema�s klimaat, lokaal/mondiaal, […]

BREDA ­ Voor het vierde jaar op rij is Breda uitgeroepen tot de duurzaamste gemeente van Nederland. Dat is gebeurd door de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling.

De beoordeling van de inspanningen van de gemeenten vindt plaats door lokale organisaties. Zij houden hun gemeente een spiegel voor op de thema�s klimaat, lokaal/mondiaal, ruimte en groen, sociaal en water. Het is voor de laatste keer dat de duurzaamheidsspiegel uitgereikt is.

Aan de competitie hebben ruim vierhonderd gemeenten meegedaan. Breda blinkt vooral uit in de heldere milieudoelstellingen met herkenbare thema�s als water, afval, bodem, energie en geluid. Dat geldt ook voor de continuïteit en de samenhang en voor het maatwerk bij de aanpak van het milieu voor een duurzaam ontwerp in de stad.

Reageer op dit artikel