nieuws

Bobcat levert nu ook compressoren

bouwbreed Premium

neumünster ­ Bobcat levert vier compressoren die 2,5 tot 5 kubieke meter lucht per minuut leveren. In deze machines draaien motoren van Ingersoll­Rand met een vermogen van 21 tot 50 kilowatt. Alle uitvoeringen hebben een nominale druk van 7 bar terwijl de maximale druk tot 8,6 bar kan oplopen. Het veiligheidsventiel is op 10 bar […]

neumünster ­ Bobcat levert vier compressoren die 2,5 tot 5 kubieke meter lucht per minuut leveren. In deze machines draaien motoren van Ingersoll­Rand met een vermogen van 21 tot 50 kilowatt. Alle uitvoeringen hebben een nominale druk van 7 bar terwijl de maximale druk tot 8,6 bar kan oplopen.

Het veiligheidsventiel is op 10 bar overdruk afgesteld. De compressoren starten met behulp van een sleutel. Dat maakt de compressoren volgens Bobcat bestand tegen misbruik door ongeoefend personeel en dus goed geschikt voor het verhuurbedrijf.

De behuizing en het instrumentenpaneel zijn af te sluiten. De kap biedt tevens plaats aan een transportoog dat alleen voor het vervoer eruit wordt gehaald. Een noodafsluiting voorkomt schade aan de brandstofpomp en de inspuiting door sediment uit de brandstoftank.

Standaard rust de fabrikant de compressoren uit met een primaire brandstof/water­afscheider en een secundair brandstoffilter. De bodem van de machines heeft de vorm van een kuip en voorkomt dat lekkende vloeistoffen de omgeving vervuilen.

Reageer op dit artikel