nieuws

Bilfinger doet bod op Australische Abigroep

bouwbreed Premium

mannheim – Bilfinger Berger rukt op in Australië. De bouwbedrijf uit Mannheim brengt een bod uit op de beursgenoteerde Abigroep en groeit als de overname slaagt uit tot tweede bouwer van het continent. Het eveneens Duitse bedrijf Hochtief is met dochterbedrijf Leighton de grootste aannemer van het continent. De Abigroep was vorig jaar met 1500 […]

mannheim – Bilfinger Berger rukt op in Australië. De bouwbedrijf uit Mannheim brengt een bod uit op de beursgenoteerde Abigroep en groeit als de overname slaagt uit tot tweede bouwer van het continent. Het eveneens Duitse bedrijf Hochtief is met dochterbedrijf Leighton de grootste aannemer van het continent.

De Abigroep was vorig jaar met 1500 medewerkers goed voor een omzet van 440 miljoen euro. Bilfinger beschouwt de Abigroep als een prima aanvulling op zijn Australische deelneming Baulderstone Hornibrook.

Baulderstone heeft een sterke positie in de burgelijke en utiliteitsbouw. De Abigroep concentreert zich daarentegen op infrastructuur.

De bouwer uit Mannheim biedt de eigenaren van de Abigroep 3,90 Australische dollar per aandeel. Het bod komt neer op een aankoopsom van 110 miljoen euro.

Reageer op dit artikel