nieuws

Batimat springplank voor bedrijven

bouwbreed Premium

den haag – De beste beurs van de wereld. Zo kwalificeert Carl Giskes van het bedrijf Leembouw de bouwbeurs Batimat in Parijs. Leembouw is één van de ongeveer dertig Nederlandse bedrijven die op de beurs exposeren.

“De Batimat in Parijs is gewoon de beste bouwbeurs van de wereld”, motiveert directeur Giskes van het Amsterdamse Leembouw de aanwezigheid van zijn bedrijf op Batimat. Leembouw maakt afbouwproducten op leembasis, zoals Tierrafino-pleister.

“We staan er nu voor de vierde keer en we behalen er de beste resultaten.” Leembouw zoekt meer dealers voor de internationale markt. Het bedrijf heeft nu 28 verkooppunten in het buitenland en dat moeten er meer worden. “Je legt hier zo gemakkelijk contact. Eén op de vijf exposanten was vorige keer niet-Frans. Je vindt hier bedrijven uit alle mogelijke landen, die je anders moeilijk kunt benaderen. Japan, Korea, China, ze staan er allemaal. Wat ons betreft is de Batimat full power”, aldus Giskes.

In Frankrijk heeft Leembouw al een dealer, dus dat land is niet het actuele doel. De stand van Leembouw is te vinden in hal 7.3 stand G22.

Magneetverf

Magpaint Europe uit Veldhunten staat voor het eerst op de Parijse beursvloer. Directeur Rob van der Meer laat eenzelfde geluid horen als Gisbers. “Deze beurs is dé springplank als je ons doel wilt bereiken: de Zuid-Europese markt benaderen.”

Magpaint introduceert er een magnetische muurverf, een product dat in Nederland nog maar 1,5 week in de winkels ligt. Door muurverf (een grijze dispersie op basis van acrylaathars) zijn ijzerdeeltjes gemengd, waardoor het geschilderde oppervlak ijzerhoudend en sterk magnetisch wordt. De grondverf kan in elke gewenste kleur worden afgelakt. Afwerken met bijvoorbeeld schoolbordverf is behoort eveneens tot de mogelijkheden.

De magneetverf is goed bruikbaar in vergaderkamers waar bijvoorbeeld bouwtekeningen of planningsheets van groot formaat moeten worden opgehangen. De verf kan uiteraard ook worden gebruikt in bijvoorbeeld kinderkamers of keukens.

Van der Meer heeft zijn product aangemeld voor het Concours d�Innovation, de innovatieprijs van de Batimat. Inmiddels is hij uitgenodigd voor de prijsuitreiking, op maandagavond 3 november in het gebouw van de Kamer van Koophandel in Parijs. Of de verf daarmee ook genomineerd, is weet hij eigenlijk niet precies. “In elk geval hebben we kennelijk aan de voorwaarden voldaan. Ik zal er zeker zijn”, zegt Van der Meer.

Magpaint Europe heeft in Parijs stand 7.3.G.16bis.

Voor Unifloor, leverancier van geluidsisolerende ondervloersystemen onder verschillende merknamen, is de Franse markt het belangrijkste doel. Maar ook internationaal wil Unifloor, dit jaar voor de tweede keer in Parijs, meer grossiers vinden. Voor dat doel is de Batimat ook de meest geschikte beurs, meent het bedrijf. Stand 7.3.H.64.

Andere Nederlandse exposanten zijn onder andere Mosa Tegels, Boon Draaideuren, Trespa Gevelpanelen, producenten van houtbewerkingsmachines, sandwichpanelen, steenstrips, brandwerende materialen, reinigings- en beschermingsproducten en mortels.

Veranderende woningmarkt

De woningmarkt en de veranderende eisen van de woonconsument vormt het thema van de Batimat 2003, die in de eerste week van november in Parijs plaatsvindt. Kwaliteit, comfort, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid worden steeds belangrijker, de producenten zullen daar met nieuwe technologieën op moeten inspelen, meent de beursorganisatie. De producenten konden hun producten indienen voor het innovatieconcours. Maandagavond 3 november is hiervoor de prijsuitreiking.

Met 130.000 vierkante meter expositieruimte, verdeeld over 2200 stands, is de Franse bouwbeurs drieënhalf keer zo groot als de Bouwbeurs in Utrecht. Volgens de vertegenwoordiger in Nederland, Promosalons in Amsterdam, is 30 procent van de exposanten uit het buitenland. Bij de vorige editie was dat nog 16 procent.

De beurs omvat de vijf sectoren ruwbouw, hang- en sluitwerk, afbouw en decoratie, gereedschappen en it en telecommunicatie. Nieuw dit jaar is de zesde sector, intelligente bouw. Deze bevat onder andere vaste en draadloze systemen en integrale oplossingen voor verlichting en veiligheid.

Datum: maandag 3 tot en met zaterdag 8 november 2003.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur. Zaterdag tot 17.00 uur.

Locatie: Paris Expo Porte de Versailles.

Op www.batimat.com staan overzichten van noviteiten, exposanten, activiteiten en thema-exposities.

Nederlandse vertegenwoordiging: Promosalons Nederland, Tolstraat 127, 1074 VJ Amsterdam. Telefoon 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl, www.promosalons.nl

Reageer op dit artikel