nieuws

Barneveld pakt omgeving station aan

bouwbreed

barneveld – De gemeente Barneveld wil binnen twee jaar het station Barneveld-Noord verplaatst en een tunnel onder het spoor aangelegd hebben. De verplaatsing is onlosmakelijk verbonden met de aanleg van een tunnel voor de ontsluitingsweg van het aangrenzende bedrijventerrein. Intercitytreinen die straks bij het nieuwe station moeten stoppen, zouden anders met hun achterste op een […]

barneveld – De gemeente Barneveld wil binnen twee jaar het station Barneveld-Noord verplaatst en een tunnel onder het spoor aangelegd hebben. De verplaatsing is onlosmakelijk verbonden met de aanleg van een tunnel voor de ontsluitingsweg van het aangrenzende bedrijventerrein. Intercitytreinen die straks bij het nieuwe station moeten stoppen, zouden anders met hun achterste op een spoorwegovergang staan.

De gemeente wil in zee met projectontwikkelaar BAM Infra uit Amersfoort. Binnen de plannen horen ook een parkeerplaats met parkeerdek, elk goed voor 250 auto�s. Omdat het nieuwe station enkele honderden meters van de afrit van de A1 ligt, kan de parkeerplaats als transferium dienen voor reizigers die files willen vermijden. Om het station vanaf het bedrijventerrein te bereiken, wordt ook een loopbrug over het spoor aangelegd. Een nabijgelegen kruispunt wordt verbeterd.

Barneveld heeft haast met de plannen, omdat het Rijk en de provincie elk 4,5 miljoen euro willen meebetalen. Het station en de andere infrawerken moeten dan wel voor 31 december 2005 klaar zijn. Nog eens 4,5 miljoen wordt geïnvesteerd door BAM Infra investeert nog eens 4,5 miljoen euro en mag in ruil daarvoor de stationsomgeving inrichten.

Reageer op dit artikel