nieuws

Architectuurinstituut krijgt wellicht filiaal in Maastricht

bouwbreed

ROTTERDAM – Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam krijgt wellicht een dependance in Maastricht. Vlakbij het Bonnefantenmuseum wil het een tentoonstellingshal openen.

Een projectontwikkelaar stelt de ruimte gratis ter beschikking. Directeur Aaron Betsky van het NAi is druk bezig het project te kunnen financieren.

Het NAi viert zondag zijn jubileum. Het bestaat vijftien jaar en is sinds tien jaar gevestigd in Rotterdam, in het opvallende pand van Jo Coenen in het Museumpark.

Het NAi onderzoekt en beheert het culturele erfgoed van de Nederlandse architectuur en bijbehorende disciplines als landschapsarchitectuur, design, interieur en stedenbouw. Jaarlijks organiseert het vijftien tentoonstellingen, debatten, lezingen en symposia die veel publiek trekken.

Jaarlijks krijgen 13.000 scholieren er al dan niet in groepsverband architectuuronderwijs. Om aan die functie te voldoen wordt het NAi verbouwd. Op het auditorium komt een educatieruimte. Bovendien wordt de ingang verlegd en vinden nog andere verbouwingen plaats. Dit alles naar een ontwerp van de geestelijk vader Jo Coenen. (anp)

Reageer op dit artikel