nieuws

Welstand akkoord met windturbines

bouwbreed Premium

apeldoorn ­ De welstandscommissie van Apeldoorn gaat akkoord met het plaatsen van windturbines langs de snelweg A50. De windmolens worden eind oktober geplaatst in de nabijheid van parkeerplaats De Brink. Volgens een woordvoerder van bouwer BAM, het bedrijf dat de molens plaatst, gaat het om een proef. “De windturbines zijn gekoppeld aan een lantaarnpaal. We […]

apeldoorn ­ De welstandscommissie van Apeldoorn gaat akkoord met het plaatsen van windturbines langs de snelweg A50. De windmolens worden eind oktober geplaatst in de nabijheid van parkeerplaats De Brink.

Volgens een woordvoerder van bouwer BAM, het bedrijf dat de molens plaatst, gaat het om een proef. “De windturbines zijn gekoppeld aan een lantaarnpaal. We verwachten dat de windmolen jaarlijks genoeg energie opwekt om in de stroom voor die lantaarnpaal te voorzien. Misschien houden we zelfs nog een beetje energie over.”

Reageer op dit artikel