nieuws

VROM weigert bijdrage verhuizing munitiedepot

bouwbreed

den haag ­ Minister Dekker (VROM) weigert een financiële bijdrage aan de verhuizing van de munitieopslag TNO Ypenburg. Zij zei dit woensdag in een overleg met de Tweede Kamer over veiligheid. De gemeente Den Haag is het tot Dekkers spijt niet eens met deze conclusie en stapt naar de rechter.

De minister vindt de situatie rond de munitieopslag vlak bij de nieuwbouwwijk Ypenburg veilig en wil niet meebetalen aan een verhuizing. Dekker heeft een gesprek gehad met de gemeente en is niet tot een ander inzicht gekomen. Burgemeester Deetman heeft haar nu laten weten naar de rechter te stappen, omdat hij de situatie niet veilig vindt.

Een mogelijk gevaarlijke situatie heeft wel geleid tot het beleid om opslagruimten voor vuurwerk te laten verplaatsen naar twee door VROM aangewezen locaties. Volgens LPF�er Hermans schiet dat beleid zijn doel voorbij, omdat veel bedrijven niet naar de terreinen in Kollumerwaard en Ulicoten willen, maar verhuizen naar Duitsland. VVD�er De Krom wees op de voorkeur van vuurwerkbedrijven voor verhuizing naar Zeewolde en wil weten of dat volgens de minister een reële optie is. Hij maakt zich ook zorgen over het toenemend transport van vuurwerk na de verhuizing van de bedrijven. Dekker denkt nog na over het doorzetten van de concentratie in de twee gebieden, omdat zich nog geen enkele partij heeft gemeld. Het kan zijn dat zij andere gebieden gaat aanwijzen.

Reageer op dit artikel