nieuws

Voorzieningen onvoldoende bereikbaar voor ouderen

bouwbreed

Dit is de conclusie van een onderzoek van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid. In één op de vier gemeenten zijn het gemeentehuis en postkantoren matig tot slecht bereikbaar. Ook is de bereikbaarheid van horecagelegenheden, banken en bibliotheken regelmatig onvoldoende. Van de horecazaken is 31procent slecht toegankelijk voor ouderen. Het Landelijk Bureau Toegankelijkheid vindt de conclusies uit […]

Dit is de conclusie van een onderzoek van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid. In één op de vier gemeenten zijn het gemeentehuis en postkantoren matig tot slecht bereikbaar. Ook is de bereikbaarheid van horecagelegenheden, banken en bibliotheken regelmatig onvoldoende. Van de horecazaken is 31procent slecht toegankelijk voor ouderen.

Het Landelijk Bureau Toegankelijkheid vindt de conclusies uit het onderzoek zorgwekkend, omdat het aantal ouderen in Nederland snel toeneemt. Volgens het bureau kan de bereikbaarheid van voorzieningen worden verbeterd door te investeren in voldoende geografische spreiding van voorzieningen, goed toegankelijk openbaar vervoer en een voldoende begaanbare openbare ruimte.

Maandag begint de vierde landelijke Week van de Toegankelijkheid.

Reageer op dit artikel