nieuws

Volker Wessels geruisloos van ticker-tapes af

bouwbreed

Daarmee is een einde gekomen aan een beursgeschiedenis die teruggaat tot 1978. Koninklijk Volker Stevin kreeg in dat jaar een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. In 1997 fuseerde Volker Stevin met Kondor Wessels. Samen vormden zij Koninklijke Volker Wessels Stevin, een van Nederlands grootste bouwbedrijven. Sinds dit voorjaar gaat het concern als Volker Wessels door […]

Daarmee is een einde gekomen aan een beursgeschiedenis die teruggaat tot 1978. Koninklijk Volker Stevin kreeg in dat jaar een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. In 1997 fuseerde Volker Stevin met Kondor Wessels. Samen vormden zij Koninklijke Volker Wessels Stevin, een van Nederlands grootste bouwbedrijven. Sinds dit voorjaar gaat het concern als Volker Wessels door het leven.

Noch op de burelen van Volker Wessels noch bij Euronext werd donderdag stilgestaan bij het, toch historische moment. Geen borrel, geen hapjes, geen terugblik. “Dat is bij een delisting ook niet erg gebruikelijk”, zegt woordvoerder Robert Bakker van Euronext. “De eerste handelsdag van een aandeel wordt vaak vergezeld van een feestje, de laatste niet.”

Volker Wessels zag de beursnotering ook meer als last dan lust. Het argument dat via de beurs gunstig kapitaal kan worden aangetrokken, ging voor de bouwer niet op. Daarvoor werd het aandeel veel te laag gewaardeerd. Door de lage koers dreigde bovendien een vijandige overname door kooplustige buitenlandse branchegenoten.

Een bod kwam er uiteindelijk wel, maar van dichterbij huis en veel vriendelijker. Dik Wessels, de puissant rijke bouwondernemer uit Rijssen en tevens bestuurslid van Volker Wessels, legde via zijn investeringsmaatschappij een bod van 21 euro per aandeel op tafel. In twee etappes slaagde hij er in de benodigde 95 procent van de aandelen in handen te krijgen. De aannemer kon van de beurs.

Veel zal er niet veranderen, heeft het bouwconcern herhaaldelijk aangegeven. Volker Wessels verandert niet van strategie en topman Herman Hazewinkel blijft gewoon in het zadel, met Dik Wessels en Andries de Jong aan zijn zijde. Van het immer wakende oog van de beurs is Volker Wessels echter definitief verlost.

Reageer op dit artikel