nieuws

Van Geel wil in debat met Milieudefensie

bouwbreed Premium

den haag ­ Staatssecretaris Van Geel (milieu) is beschikbaar voor een debat over het milieubeleid met Milieudefensie. De organisatie heeft veel kritiek op het kabinet dat te weinig zou doen voor het milieu en riep Van Geel in een open brief op tot het debat. De recente rekenfout rond Schiphol over geluidsbelasting en de oplossing […]

den haag ­ Staatssecretaris Van Geel (milieu) is beschikbaar voor een debat over het milieubeleid met Milieudefensie. De organisatie heeft veel kritiek op het kabinet dat te weinig zou doen voor het milieu en riep Van Geel in een open brief op tot het debat.

De recente rekenfout rond Schiphol over geluidsbelasting en de oplossing daarvoor is deels aanleiding voor de brief. De organisatie vraagt zich af wat de staatssecretaris bezielt en of hij nog wel oog heeft voor een leefbaarder milieu.

Van Geel gaat de uitdaging van Milieudefensie aan om in debat te treden over de urgentie van het milieubeleid en de rol van het kabinet daarin. “Noem tijd en plaats en ik zal er zijn”, reageerde hij op de open brief die Milieudefensie hem stuurde.

De organisatie vindt het “erg leuk” dat de bewindsman wil discussiëren en is naarstig op zoek naar een datum, in elk geval na Prinsjesdag en vanwege de ministerraad niet op een vrijdag.

Reageer op dit artikel