nieuws

Twentekanalen helpt Heuvelman uit slop

bouwbreed

delfzijl ­ Weg­ en waterbouwbedrijf Heuvelman Ibis uit Delfzijl heeft met de verbreding en verdieping van de Twentekanalen de grootste klus uit zijn geschiedenis binnengehaald. Het werk omvat onder meer asbestsanering, heiwerk, grondwerk, de aanleg van een stuk weg en een munitieopruiming. De omvangrijke en gevarieerde klus, waarmee 9 miljoen euro is gemoeid en die […]

delfzijl ­ Weg­ en waterbouwbedrijf Heuvelman Ibis uit Delfzijl heeft met de verbreding en verdieping van de Twentekanalen de grootste klus uit zijn geschiedenis binnengehaald. Het werk omvat onder meer asbestsanering, heiwerk, grondwerk, de aanleg van een stuk weg en een munitieopruiming. De omvangrijke en gevarieerde klus, waarmee 9 miljoen euro is gemoeid en die bij elkaar twee jaar in beslag neemt, dwingt Heuvelman Ibis zeker tien extra mensen aan te nemen.

De specialist in kust­ en oeverwerken heeft het werk vooral te danken aan de bestaande expertise op het gebied van het opruimen van vliegtuigbommen.

Heuvelman Ibis, waar tachtig mensen werken, zat de laatste tijd nogal krap in het werk. Een voorgenomen definitieve verhuizing van het bedrijf per 1 juli naar een nieuw bedrijfspand in Duitsland werd, mede om die reden, op het laatste moment afgeblazen. De verbreding en verdieping van de Twentekanalen is voor het bedrijf dan ook een welkome opsteker.

Reageer op dit artikel