nieuws

Topsportpaleis in Amsterdam­Noord

bouwbreed Premium

AMSTERDAM ­ In Amsterdam­Noord mag een topsportpaleis worden gebouwd, maar de gemeente Amsterdam zal er geen cent in investeren. Soortgelijke plannen voor een Music Dome aan de Arenaboulevard in Amsterdam­Zuidoost zijn van de baan, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het Finse bedrijf JHC Arena toonde zich dit voorjaar al bereid 70 miljoen […]

AMSTERDAM ­ In Amsterdam­Noord mag een topsportpaleis worden gebouwd, maar de gemeente Amsterdam zal er geen cent in investeren. Soortgelijke plannen voor een Music Dome aan de Arenaboulevard in Amsterdam­Zuidoost zijn van de baan, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het Finse bedrijf JHC Arena toonde zich dit voorjaar al bereid 70 miljoen euro te investeren in een evenementenhal met een capaciteit van 15.000 zitplaatsen. In de Amsterdam Dome aan de kop van de Noord­Zuidlijn kunnen zowel culturele als sportevenementen worden gehouden. Van Rijk, gemeente en provincie werd toen een investering van 20 miljoen euro gevraagd. Dat geld heeft Amsterdam niet. De initiatiefnemers krijgen één jaar de tijd financiering en exploitatie op een andere manier te regelen.

Reageer op dit artikel