nieuws

Subsidie voor water in historische steden

bouwbreed

breda ­ Breda en Den Bosch hebben samen met de steden Gent, Mechelen (België), Chester (Engeland) en Limerick (Ierland) van de Europese Commissie een subsidie gekregen van ruim 5 miljoen euro. De steden werken samen onder de noemer �Water in Historic City Centres�. Dat project is een initiatief van Breda en Den Bosch. Breda treedt […]

breda ­ Breda en Den Bosch hebben samen met de steden Gent, Mechelen (België), Chester (Engeland) en Limerick (Ierland) van de Europese Commissie een subsidie gekregen van ruim 5 miljoen euro. De steden werken samen onder de noemer �Water in Historic City Centres�. Dat project is een initiatief van Breda en Den Bosch. Breda treedt op als voorzitter van het samenwerkingsproject.

De zes steden hebben allemaal plannen voor de herinrichting van het historische centrum, waarbij water een prominente rol speelt. Breda wil de gedempte haven in het centrum heropenen. In �s­Hertogenbosch moet de Stadsdommel een belangrijke ecologische verbinding worden. Alle steden hebben hun eigen plannen, maar ze wisselen wel ervaringen.

Reageer op dit artikel