nieuws

Stedelijk Museum naar TPG­gebouw

bouwbreed

AMSTERDAM ­ Het Stedelijk Museum wil zich vanaf volgend jaar tijdelijk vestigen in het voormalige gebouw van TPG Post op het Oosterdokseiland. Het museum is daarover onderhandelingen begonnen met ontwikkelaar MAB en de gemeente Amsterdam. Het Stedelijk Museum denkt voor een periode van drie jaar aan het gebruik van twee verdiepingen met ongeveer 6000 vierkante […]

AMSTERDAM ­ Het Stedelijk Museum wil zich vanaf volgend jaar tijdelijk vestigen in het voormalige gebouw van TPG Post op het Oosterdokseiland. Het museum is daarover onderhandelingen begonnen met ontwikkelaar MAB en de gemeente Amsterdam.

Het Stedelijk Museum denkt voor een periode van drie jaar aan het gebruik van twee verdiepingen met ongeveer 6000 vierkante meter 2 expositieruimte. Voor huisvesting van het museum zijn speciale aanpassingen nodig. Het gebouw ten oosten van het Centraal Station zal op termijn worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuw conservatorium.

Reageer op dit artikel