nieuws

Rotterdam: plannen sneller uitvoeren

bouwbreed

ROTTERDAM ­ De gemeente Rotterdam gaat proberen de ambtelijke molens efficiënter te laten malen, zodat bouwplannen voor Polder Zestienhoven en Hoogvliet sneller worden verwezenlijkt. Na onderzoek denkt de gemeente dat ze de noodzakelijke procedures in ongeveer de helft van de bijna drie jaar, ofwel 137 weken, die er nu voor staan kan afronden. Om dat […]

ROTTERDAM ­ De gemeente Rotterdam gaat proberen de ambtelijke molens efficiënter te laten malen, zodat bouwplannen voor Polder Zestienhoven en Hoogvliet sneller worden verwezenlijkt.

Na onderzoek denkt de gemeente dat ze de noodzakelijke procedures in ongeveer de helft van de bijna drie jaar, ofwel 137 weken, die er nu voor staan kan afronden.

Om dat te bereiken moet onder meer de coördinatie worden verbeterd en de bureaucratie verminderd. Het ministerie van VROM heeft Rotterdam inmiddels aangewezen als proefgebied voor verkorte ruimtelijke ordeningprocedures.

Reageer op dit artikel