nieuws

PvdA: Extra geld voor steden

bouwbreed Premium

den haag – De PvdA wil in 2004 300 miljoen extra investeren in stedelijke vernieuwing. Bovendien wil de partij de voorgenomen bezuinigingen op de herstructurering (47 miljoen euro) van het huidige kabinet ongedaan maken. Dat blijkt uit de tegenbegroting van de grootste oppositiepartij. Twee weken geleden tijdens de algemene beschouwingen viel fractieleider Bos hoon ten […]

den haag – De PvdA wil in 2004 300 miljoen extra investeren in stedelijke vernieuwing. Bovendien wil de partij de voorgenomen bezuinigingen op de herstructurering (47 miljoen euro) van het huidige kabinet ongedaan maken. Dat blijkt uit de tegenbegroting van de grootste oppositiepartij.

Twee weken geleden tijdens de algemene beschouwingen viel fractieleider Bos hoon ten deel, omdat zijn begroting nog niet door het Centraal Planbureau was doorgerekend. Zijn beweringen kon hij daardoor niet bewijzen. Inmiddels blijkt echter dat de plannen 36.000 extra banen opleveren en bovendien leiden tot economische groei.

CDA, VVD en D66 hebben vernietigend gereageerd op de tegenbegroting. Volgens de coalitiepartijen kiezen de sociaal-democraten voor makkelijke oplossingen en schuiven ze het aanpakken van de problemen voor zich uit. “Pappen en nathouden”, kwalificeert financieel woordvoerder De Nerée tot Babberich van het CDA de PvdA-plannen.

Volgens zijn VVD-collega De Grave probeert de PvdA “op korte termijn iets moois te kopen, zonder erbij te vertellen dat de schuld later met rente moet worden terugbetaald”.

Reageer op dit artikel