nieuws

Publicatie steunt ontwerp voor klimaatinstallatie

bouwbreed

ISSO helpt die problemen met een nieuwe publicatie oplossen. Het gaat vooral om communicatieve problemen, zoals de uitwisseling van gegevens tussen de werktuigkundig ontwerper en de automatiseerder die de automatiseringsinstallatie ontwerpt. Publicatie 69 van ISSO geeft een model voor de beschrijving van de werking van een klimaatinstallatie. Met dit model legt de werktuigkundig ontwerper vast […]

ISSO helpt die problemen met een nieuwe publicatie oplossen. Het gaat vooral om communicatieve problemen, zoals de uitwisseling van gegevens tussen de werktuigkundig ontwerper en de automatiseerder die de automatiseringsinstallatie ontwerpt.

Publicatie 69 van ISSO geeft een model voor de beschrijving van de werking van een klimaatinstallatie. Met dit model legt de werktuigkundig ontwerper vast op welke wijze de klimaatinstallatie moet functioneren. De automatiseerder realiseert met deze gegevens ­ in samenwerking met de werktuigkundig ontwerper ­ de automatisering van de klimaatinstallatie.

De werktuigkundig ontwerper moet zo bij elke stap nadenken over automatisering van het proces en moet dus meer doen dan alleen de grootte van de luchtverwarmer bepalen. Om het denkproces over automatiseren concreet te maken definieert ISSO­publicatie 69 zes automatiseringsfuncties.

Reageer op dit artikel