nieuws

Provadja wil theater compleet vernieuwen

bouwbreed

ALKMAAR ­ Provadja Filmhuis en Theater in Alkmaar wil het huidige pand vernieuwen. Lux Architecten in Amsterdam maakte het ontwerp waarbij de voorgevel blijft staan en het gebouw erachter volledig wordt vervangen door nieuwbouw. Provadja maakte al eerder een plan voor een volledig nieuw pand op een andere locatie. Vanwege de hoge kosten, 9 miljoen […]

ALKMAAR ­ Provadja Filmhuis en Theater in Alkmaar wil het huidige pand vernieuwen. Lux Architecten in Amsterdam maakte het ontwerp waarbij de voorgevel blijft staan en het gebouw erachter volledig wordt vervangen door nieuwbouw. Provadja maakte al eerder een plan voor een volledig nieuw pand op een andere locatie. Vanwege de hoge kosten, 9 miljoen euro, besloot Provadja de gemeente een tweede mogelijkheid te bieden.

Het huidige pand van Provadja voldoet niet aan de eisen. Het is te klein en er is sprake van achterstallig onderhoud. Bovendien is het pand niet toegankelijk voor mindervaliden.

De kosten van de vernieuwing van het pand bedragen 4,5 miljoen euro. Wanneer de financiering rond is en er overeenstemming is bereikt met de gemeente, wil Provadja beginnen met de bouw. Voor die tijd moet Provadja echter wel een tijdelijke locatie vinden voor in de bouwperiode.

Reageer op dit artikel