nieuws

PontMeyer schrapt 180 arbeidsplaatsen

bouwbreed Premium

zaandam ­ PontMeyer, leverancier van onder meer hout en plaatmaterialen, schrapt 180 arbeidsplaatsen. Dat maken FNV Bouw en de Hout­ en Bouwbond CNV bekend. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt het bericht. Het zou vooral gaan om oudere werknemers. “Die wil het bedrijf ontslaan omdat ze te duur zijn”, stellen FNV Bouw en de Hout­ […]

zaandam ­ PontMeyer, leverancier van onder meer hout en plaatmaterialen, schrapt 180 arbeidsplaatsen. Dat maken FNV Bouw en de Hout­ en Bouwbond CNV bekend. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt het bericht.

Het zou vooral gaan om oudere werknemers. “Die wil het bedrijf ontslaan omdat ze te duur zijn”, stellen FNV Bouw en de Hout­ en Bouwbond CNV in een gezamenlijke verklaring.

De bonden zijn het met die gang van zaken niet eens en pleiten voor een sociaal plan waarin de werknemers een andere baan krijgen aangeboden. “Lukt dat niet dan dienen de negatieve inkomensgevolgen zoveel mogelijk te worden opgevangen.” FNV en CNV stellen dat het bedrijf hiervoor niet voldoende geld wil uittrekken.

Onderhandelingen zijn volgens de bonden door het bedrijf beëindigd. De woordvoerder van PontMeyer spreekt dat tegen. “We hebben inderdaad een afspraak geannuleerd, maar dat betekent wat ons betreft niet dat we niet meer willen onderhandelen.”

Reageer op dit artikel