nieuws

Pand Gehandicaptenraad ontoegankelijk

bouwbreed

GRONINGEN ­ De Provinciale Gehandicaptenraad Groningen (PGG) heeft een nieuw onderkomen. Keurig gehuisvest aan het Hoendiep in de stad. Er is echter één probleem. Gehandicapten kunnen er met hun rolstoel niet in. Uitgerekend het belangrijkste wapenfeit van de organisatie, het toegankelijk maken van gebouwen voor gehandicapten, is bij de eigen huisvesting niet in orde. De […]

GRONINGEN ­ De Provinciale Gehandicaptenraad Groningen (PGG) heeft een nieuw onderkomen. Keurig gehuisvest aan het Hoendiep in de stad. Er is echter één probleem. Gehandicapten kunnen er met hun rolstoel niet in. Uitgerekend het belangrijkste wapenfeit van de organisatie, het toegankelijk maken van gebouwen voor gehandicapten, is bij de eigen huisvesting niet in orde. De glazen voordeur is loodzwaar, de bel zit te hoog, er is geen gehandicaptentoilet en er ontbreekt een lift naar de kantine. Het bestuur zit vreselijk met het probleem in zijn maag en heeft al diverse keren tevergeefs op het tekort gewezen. “Ons eigen gebouw is een schoolvoorbeeld van hoe het níet moet zijn”, klaagt het bestuur, dat zelf voor de lunch 500 meter verderop naar de McDonald�s gaat. Patiënten wordt aangeraden maar liever niet langs te komen.

Het probleem is gelegen bij medebewoner de SPC, de Samenwerkende Patiënten en Consumentenorganisaties, waarvan de Gehandicaptenraad deel uitmaakt. Deze heeft het nieuwe pand uitgekozen zonder naar de bezwaren van de gehandicapte medegebruikers te luisteren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels