nieuws

Orderniveau Britse bouw royaal gedaald

bouwbreed

londen ­ Het orderniveau in de Britse bouw is de afgelopen maanden flink aan het dalen. In juli daalde het bedrag aan uitgegeven opdrachten met 4,1 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De daling lijkt echter te versnellen. Gemeten over de drie maanden tot en met juli lag het orderniveau 13 procent lager dan […]

londen ­ Het orderniveau in de Britse bouw is de afgelopen maanden flink aan het dalen. In juli daalde het bedrag aan uitgegeven opdrachten met 4,1 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De daling lijkt echter te versnellen.

Gemeten over de drie maanden tot en met juli lag het orderniveau 13 procent lager dan in de voorafgaande drie maanden. In deze periode deed zich een daling voor in alle sectoren behalve de woningbouw en private commerciële gebouwen. In de infrastructuur, vaak gezien als �motor� voor de Britse bouwbedrijven, ging het orderbedrag van juni op juli zelfs met 57,6 procent omlaag en was op kwartaalbasis sprake van een daling met 48 procent.

In juli werd voor bijna 4.5 miljard euro aan nieuwe opdrachten uitgegeven, bijna 145 miljoen minder dan een maand eerder. In de infrastructuur kwamen de nieuwe opdrachten uit op 380 miljoen tegen 890 miljoen in de maand juni. In de wegenbouw ging het opdrachtenbedrag zelfs met 64 procent omlaag. De commerciële bouw vertoonde weliswaar een lichte stijging, maar dat heeft mede te maken met het lage niveau van de voorgaande maanden.

Reageer op dit artikel