nieuws

Opschudding over milieuprijs van gemeente Oss

bouwbreed

De aannemer ontving de jaarlijkse prijs voor acht duurzaam gebouwde woningen aan de Bergse Heihoek in Berghem, die eind vorig jaar zijn opgeleverd. Ze maken gebruik van zonne-energie en een centrale warmtepompinstallatie levert de warmte voor alle woningen. Eerder won Van der Maazen voor het ontwerp al de Brabantse Dubo-welstandsprijs. Enkele bewoners lieten weten niet […]

De aannemer ontving de jaarlijkse prijs voor acht duurzaam gebouwde woningen aan de Bergse Heihoek in Berghem, die eind vorig jaar zijn opgeleverd. Ze maken gebruik van zonne-energie en een centrale warmtepompinstallatie levert de warmte voor alle woningen. Eerder won Van der Maazen voor het ontwerp al de Brabantse Dubo-welstandsprijs.

Enkele bewoners lieten weten niet zo tevreden te zijn. De bewoners klaagden bijvoorbeeld over lekkages van de serredaken en een haperend ventilatiesysteem. Directeur T. van der Maazen vindt het jammer dat de bewoners daar juist nu mee komen. Aan een oplossing voor het ventilatiesysteem wordt al geruime tijd gewerkt. De lekkages zijn volgens hem al vóór de zomer verholpen. De problemen met het ventilatiesysteem zijn te wijten aan een storing in de elektronica. Een structurele oplossing wordt nu getest in twee huizen samen met de fabrikanten. “Vraaggestuurde ventilatie in combinatie met een warmtepompboiler is vrij nieuw”, aldus van der Maazen. Kinderziekten zijn volgens hem nooit helemaal te voorkomen als je gebruikmaakt van innovatieve technieken. Hij heeft wel geleerd meer aandacht te besteden aan communicatie met bewoners. “We trekken ons de kritiek wel aan. We willen graag tevreden kopers.” De gemeente Oss, bij wie een deel van de klachten bekend was, staat nog steeds achter de keuze voor Van der Maazen als winnaar van de milieuprijs, omdat het bedrijf volgens een woordvoerder innovatief is en steeds weer z�n nek durft uit te steken.

Reageer op dit artikel