nieuws

Onderscheiding voor leerlingbouwplaats

bouwbreed

orvelte ­ De nieuwbouw van de Joh. Calvijnschool in Genemuiden heeft de Ramiro Award gewonnen. Het pand wordt gebouwd door aannemingsbedrijf Dons en Troost uit Staphorst en is ontworpen door de architecten C. Groen uit Emmen en Westhof uit Genemuiden. De jury prijst het gebouw vanwege de vele leerelementen waarmee aankomende bouwvakkers hun voordeel kunnen […]

orvelte ­ De nieuwbouw van de Joh. Calvijnschool in Genemuiden heeft de Ramiro Award gewonnen. Het pand wordt gebouwd door aannemingsbedrijf Dons en Troost uit Staphorst en is ontworpen door de architecten C. Groen uit Emmen en Westhof uit Genemuiden.

De jury prijst het gebouw vanwege de vele leerelementen waarmee aankomende bouwvakkers hun voordeel kunnen doen. De prijs is door Bouwradius regio Oost­Groningen in het leven geroepen om leerlingbouwplaatsen te stimuleren.

De prijs voor het meest originele bouwproject ging naar het speeltuingebouw in het Pioenpark in Groningen. Dit gebouw dat oogt als een stapel boomstammen werd ontworpen door Onix Architecten en gebouwd door Aannemingsbedrijf Jurriëns.

Reageer op dit artikel